CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, August 5, 2009

mid sem oh mid sem~

hye all..
aku bru je lps 3 paper..
anatomy, clinical microb ngan clinical biochem..
aku ni tgh sakit diarrhea..
dr hr ahad..aku nk study sgt la susah..mcm2 dugaan time exm ni..
skrg pun rse sakit perut lg..kdg2 tu time tdo pun aku rse cm nk nges sbb terlampau sakit..
dh mkn pil doctor bg pun sakit lg..pil chi kit teck aun pun dh mkn..pun sakit lg..
kesian aku kan? hr ahad mlm la pling teruk..nk bgun pun tak leh..
baring pun sakit gak..byk kali aku nges sbb tak tahan sakit..nk ckp pun tak larat..
hanya Tuhan je yg tau betape seksanye sakit perut aku ni..huhuhu..
wat mse ni aku takleh mkn mknan manis, yg berunsurkan susu, buah2an, sayur2..sume ni kene elakkan wat mse ni..
sedey~

ok lah. stop cter psl sakit. cter psl exam pulak~
1st day, anatomy..
masyaAllah..manyak susah woo!! makin sakit perut aku time jwb tu..
tips yg dia bg mmg tak membantu lgsung..
dh la lect tu tgglkn kteorg terkontang kanting..
dia buat soalan sume susah2..nseb esei dia membantu..
ape yg kuar kt exam hr tu, rsenya adelah dlm 20% je yg dia ajar..
lg 80%?? pikir la sendiri..
aku punyela bce bagai nk rak..skali yg kuar, mmg hampeh gle ar..
sume student tension ngan paper ni..
ramai kuar awl..
aku cuak gak, dlm fikiran fikir diorg mst dpt jwb sbb tu kuar awl..
rupe2nya enggak sih..
hahaha..
aku pun byk goreng menggoreng..
uwaaaaa!!!!!!!!!
risau seyh..

stop cter psl anatomy.
2nd day, microb..
paper ni paper yg ditunggu2 oleh student..
hahaha
soalan dia tak susah mcm anatomy tu.huh!
cume..
dia putar2 kan soalan tu..
jdnye mcm susah..
kene bce btol2, phmkan..bru leh jwb..
soalan structure yg 1st je dia dh pusingkan kepala student..
nseb baik aku dpt btulkan kepala aku dlm position yg btol, so aku tak terasa senget sgt...
hehee..
dpt je paper tu, aku terus tgk soalan esei dia..
1 soalan 30 markah..
nseb dia suh cter psl influenza virus (flu)
aku mmg hfl chapter ni..tp, mcm tak kene la ngan 30 markah..
aku pun ape lg..tmbh2 lukisan utk mechanism cmne virus ni leh msuk dlm cell kte..siap kaler tu beb!!
she's already told us to bring color pencil during exam..dia nk important point digaris dgn pencil color!
demimu Dr.P, kami turutkan sje..hehehee..

3rd day, (tadi) clinical biochem..
soalan dia straight je..
takde bengkang bengkok..
hehe..
aku start study subject ni pkul 6 pg td..
dh la ade 8 chapter..
exam lak kul 12.30pm..
bygkan la betape serabutnye aku..
smlm aku takleh study..asyik tertido je..
konon nk bgun kul 4..
sdr2 kul 6 pg..
ape lg..
otak aku bekerja ngan keras utk menghafal dan memahami kesemua 8 chapter tu..
nseb baik dpt jwb td..alhamdulillah~

next paper hr sabtu ni..
pastu tggu lg 1 paper mse isolation week nnt..end of this month~

4 cakap-cakap:

infins said...

Sakit perut apa sampai macam tu sekali? Hati2 dgn H1N1.. sakit perut pun simptom H1N1 gak.. jangan pergi tempat yg ramai orang..

~.::b e e::.~ said...

kt shah alam ni mne2 je msti ade org asing..huhu
sakit perut sbb keracunan mknan..skrg dh ok..tp still rse bisa cket..

Gonzales said...

Symptom H1N1 ni Selain dari Demam dan sakit kepala, katanya...
1) Selalu bersin, tapi tak ada hingus
2) Selalu batuk, tapi takde kahak

Abang Bi baru je baik dari demam selsema berhingus dan batuk berkahak.

~.::b e e::.~ said...

ye? ish3..kt umh ni ade la sorg yg lmbt sgt nk baik selsema dia..

mse exm hr tu, ramai student batuk2 kt dlm exam hall..berturut2..b risau gak..takut ramai carrier kt dlm tu..huhu