CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, August 5, 2009

aku nk lepas geram nih!!!

td pg kt shah alam ni hujan..
aku kuar umh kul 11.45am..
mmg menjadi kebiasaan dan wajib utk aku kuar 45min awl sblm exam start..
utk elakkan huru hara..
korg nk tau tak ape yg berlaku kt aku mse otw nk g kolej???
aku ngan mary jln berdua..kak ayu ngan kak ain dh jauh ke depan..
jln nk g kolej ni mmg kene lalu tepi jln rye..
biaselah kalo dh hujan, msti ade lopak air kt tepi2 jln kan?
lopak air tu sgt la bsar..
kalo ade jln lain, mmg kteorg takkan lalu kt tmpt becak tu..
tp takde..so terpkselah lalu jgk..

mse nk sampai kt tmpt becak ni..
ade kete honda accord stop kt tepi jln..
aku syak la mst dia nk wat sumting..
tp aku cm tak hiraukan sgt..
skali ble aku ngan mary lalu je kt kwsn becak tu, kereta ni pun dgn lajunye melanggar air tu
dan "bushhhhhhhhhhhhhhh"
kebasahan lah kami..separuh bdn bsh
aku mmg hangin gler...mmg sengaja nk knekan student yg lalu lalang kt situ..
kak ayu ngan kak ain terselamat..
dh la ujan..sejuk kteorg..air kotor lak tu!!!
nk pth balik tgok jam dh nk kul 12..kteorg pun terus jelah g kolej..

mmg aku hot sgt2!!!
takde otak agknye org tu..
agknye kebanyakan org kaye ni mmg tak berakal..
otak ade, tp akal takde..
kalo ade batu kt situ mmg aku baling bg pecah cermin kereta dia. serius aku akn buat!
aku doakan Allah bls balik ape yg dia buat kt kteorg..
aku akan igt flat kereta dia smpai ble2..
kalo aku knl, nk je aku tumbuk muka dia.huh.
dh tau jln tu becak, bwk la slow2..
hormatila sikit pejalan kaki..
kalo kteorg balik dr kolej, takpe gak..terus pulang ke rumah..
ni kteorng nk g kolej..tak dpt nk tukar bju..
duduk kt exam hall dlm keadaan sejuk2..
nseb aku dpt buat td..

kan bgus kalo aku dpt cam muka dia..
haih..
manusia jenis ape la dia ni..
Tuhan dh bg akal, gunekan la sebaik2 nye..
dh besar pjg, takkan tak tau nk beradab sesama manusia..
smoge dia dpt balasan dr Allah.
doa org yg teraniaya slalunye dimakbulkan Tuhan kan?
kalo dia stop kereta, turun pergi mintak maaf kt kteorg takpe gak..lembut gak ht aku..
tp ni takde..
terus je laju..
mmg tak berhati perut langsung manusia ni..

kalo korg kene mcm aku, mst korg akn rse sakit ht yg teramat kan???

#so, pd sesape yg bce blog aku ni..
yg memandu dlm keadaan hujan..
please!
hormatilah pejalan kaki dan penuggang motosikal..
slowkan kete ble lalu kt tempat becak..
sume org ade perasaan..
bygkan korg berada di tempat kedua2 pengguna jln raya tu..
mst korg rase mrh yg amat..
jadilah manusia yg berakal, bkn mcm pemandu kereta honda accord yg berflat W%M 5*3* ok!!!

3 cakap-cakap:

infins said...

Hebahkan la nombor kereta tu kat blog ni..

Gonzales said...

Sumpah je 40 kali...baru padan muka dia.

~.::b e e::.~ said...

mmg nk kene sumpah jd katak.geram btol.
flat kete tu biarlah dirahsiakan..td jumpe lg kete tu, b sje conteng ngan marker kt cermin dia.
bru puas ht.