CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, July 26, 2009

renjatan elektrik..

hr ni dh 3x aku kene elektrik..
sblm2 ni tak kre lg..
sume org kt umh ni pernah kene..
slalu kt laptop la..
sakit woo..
tak leh sentuh bhgian port usb sume ni..
confirm kene shock..
hahaha..

mgu lps aku bsuh bju..kene ltrik dr air yg mengalir kt dlm machine tu..
tu lah yg paling sakit aku rse..
ish3..
ni sume start dr mggu lps..
tetibe letrik umh ni jd mcm ni..
technician tu wat keje tak btol kot..
jgn hangus suda~

7 cakap-cakap:

Syafiq Kamaruddin said...

ish3.. pegi la panggil balik technician tu.. kang tak pepasal ade saudara mara apik kene panggang.. wakkakakak

mak uda said...

bahaya tu,jgn di bio kan,gie lea komplin kat tuan rumah sebelum apa kejadian buruk berlaku.

dafina afiqah said...

wat report laa..

~.::b e e::.~ said...

haha..mslhnye tiap hujung mggu je msti lupe nk kol pak cik tu..hr biase sume sibuk ngan cls..takkan nk kol mlm2 pulak..

kt umh ni ade gak yg amek electrical engineering..tp pmpuan, bhye lak nk wat keje cmni..

kteorg yg bdk medic mmg tak tau satu hape pun..tau wayar bumi je..hahah

Gonzales said...

Kalau kat USB Port tu mesti ada letrik, tak kuat mungkin 12V kot.
Kalau pegang TV punya jack untuk video-in ke atau audio-in ke, mungkin ada lebih kurang 100V - rase lah macam kena gigit semut. Tu memang biasa la sebab port tu semuanya ada letrik untuk supply ke device lain. Ambik voltmeter, ukur voltage kat port tu.

~.::b e e::.~ said...

mne b nk dptkan volmeter ek? hehe..skrg pun ade lg..nk bsuh bju pun takut2..takut tgn kene air.huhu

kimirekoden said...

erm kalau takut gune lah sarung tgn or alas tgn dgn kain sblum touch suis or plug.ehem...