CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 29, 2009

kenangan waktu skolah dulu2..

tetibe aku teringat pd zmn skolah aku..
hahaha..
antara skolah rendah atau menengah, aku tak tau mne 1 yg pling seronok..
2 2 sme je..
hehe..

aku mula belajar kt Tadika Abim..dkt je ngan umh..
slalu dtg lmbt..org lain msuk kul 8..aku, kul 8 lbh bru smpai..hahaha..
drjh 1, aku skola kt SK Parit Bilal..
sume adik beradik aku skolah kt cni..
skolah aku ni berdepan ngan Wet World BP atau lbh dikenali sbg Tasek Merdeka..
mse skolah rendah, aku pernah jd ketua kelas..penolong kelas pun pernah..pastu jd pengawas pusat sumber dr drjh 3-6..kire aku dh pgang jwtn bsr mse kecik.hehe

form 1, aku msuk skolah perempuan..
SMK(P) Temenggong Ibrahim atau name glamernye TIGS (Temenggong Ibrahim Girl School)
skolah ni terletak kt tgh bndr..dkt ngan kaki bukit..
jauh la dr umh aku..
dlm kmpung aku, aku sorg jelah yg tersesat kt sini..sbb aku dpt twrn msuk skolah ni..
kwn2 perempuan yg lain dan jgk bdk lelaki..sume skolah kt tmpt lain..yg hmpir dgn kmpung..
disebabkan inilah aku tak rapat ngan bdk2 kmpung ni..mmg tak rapat lgsung!
rapat mse skolah rendah jek..hurm..

aku igt lg..mse mule2 dftr kt skolah TIGS ni..aku rse nk nges je..nseb baik aku tak pilih nk dok hostel..lg terok kot!
yelah, takde sorg pun manusia yg aku kenal...abah pulak balik awl..wuwuwu..
aku duduk je kt tepi dewan smbil tongkat dagu ngn muka monyok..lucu je time tu..hahaha..
hurm, skolah aku ni terkenal kt BP..pastu byk musuh..haha..bdk skolah lain jeles ngan skolah aku ni..
TIGS ni skolah bestari..skolah sains harian..slalu la dpt anugerah dr PPD BP..pastu kteorg ade bas sndri..skolah biase mne ade bas sndiri kan? lainlah skolah teknik, MRSM or SBP..

kalo dr segi akademik, sukan or pape jelah, TIGS mmg antara yg terbaik..
tp kalo dr segi kemudahan...aku tak rse TIGS yg terbaik..hahahaha..
korg nk tau sbb ape??
sbb TIGS takde padang..
wakakakaka..
smpai skrg rsenya TIGS takde pdg..ish3..kesian..
so, kteorg kalo nk bersukan ke ape ke..gune stadium BP..
dkt je ngan skolah..hehee..
skola ni pun slalu bnjir..tp slme aku berskolah kt situ, aku tak pernah merasainya..
slalu bnjir time sabtu ahad kot..sbb kwn2 yg dok hostel mengalaminya..hehe..
pernah gak aku ngan kwn2 doa supaya skola tu banjir time kteorg ada..tp tak pernah termakbul..hahahah..

time skolah menengah, aku tak pernah jd CM cume aku pegang jwtn pengawas je..hehe..
mse form5, aku byk pgang jwtn tinggi antaranya naib pengerusi perbayu, bendahari kelab kewangan dan ajk tertinggi pengawas..tp last2 aku ltk jwtn bendahari kelab kewangan sbb mse tu dh keluar arahan dr pihak atasan yg student takleh pgang lbh dr 2 jwtn tertinggi..kui3..
hurm..ni lah kesah aku di skolah menengah..

kalo kesah kt skolah agama..lg la!! lucu btol!
abah aku guru besar skolah agama..ktne tah..tak igt la pulak..
so semua ustaz dan ustazah yg mengajar kt skolah agama aku ni, knl la abh aku tu..
ade sorg ustazah ni..dia mmg pilih kasih la..aku dpt rse sgt dia syg aku lbh dr bdk lain..
smpaikan ade yg jeles ngan aku..mrh2 la ape la..
kalo zmn dulu2 surat menyurat ni kan popular..bdk yg tak puas hati ngan aku tu slalu la bg surat..cerita yg dia tak puas ht ngan aku..bla bla bla..
byk gak ar aku dpt surat..hahahaha..
cikgu tu pun satu..nmpk sgt dia pilih kasih..dia msti dhulukan aku..kalo aku msuk pertandingan, msti aku nombor 1..hahahahhahahaa..syok jgk..
tp kalo exam, ckgu tu tak pilih kasih la..buktinya, aku dpt nombor 2 atau 3..bkn no 1 :p..
aku kira paling popular la kt skolah tu..hehehe..byk peminat :p



ok lah..
setakat ni jelah kesah kaseh di sekolah..
hahahhaaha..lawak sungguh..~
bubye.









6 cakap-cakap:

mak uda said...

ni tetiba ceter pasal kenagan masa sekolah ni,apasal?.....

mesti tengah boring giler dok sogang2 ni...

~.::b e e::.~ said...

hahaha..tau tak hape..boring la jgk..nseb ade bear besar irfan yg jd teman.kui3

mak uda said...

ada sapa2 yg blik kg ke.?

dafina afiqah said...

mksu ingt mksu sorng j ke rmai pmint..
nana pun same la..
halamak!
ahahhaa..

~.::b e e::.~ said...

ahahahahahahahaha..ceyh..! dia pun nk jgk bgtau tu..kwang3..

infins said...

rileks la duduk kg.. makan minum semua ada.. nak menambahkan berat badan pun boleh.. duduk kat bandar ni boring giler.. pencemaran banyak..

orang bandar pun nak balik duduk kg..