CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 22, 2009

MSU 5th Convocation~

alhamdulillah hr isnin 20hb lepas sumenya berjalan lancar..
best!!!! hahaha...
tp penat lah...
kami smpai kt PWTC dr umh abg pu around 1pm..nk dpt kan parking punyelah payah..
lme gak tggu abg pu cari parking..
ble aku dh siap2 pakai jubah ngan sume2 tu..1.45pm kene naik ke level 5..
parents ngan guests tggl kt level 4..diorg msuk ke Merdeka Hall melalui pintu besar tu..
students sume beratur kt ats..ble dh ready, turun balik ke bwh menuju ke belakang stage..
ble gamelan dh bebunyi, students pun berarak masuk..time ni tgn aku dh sejuk2..
takut tergolek kt tgga tu..dh la kamera merata2..nmpk kt skrin lg..haha..nsebla ok..

time penyampaian sijil tu dh bermula, aku ngan geng2 dah cuak..sejuk semacam tgn..
faculty aku yg 1st naik pentas..turn course aku no 2..
utk course aku, aku n da gengs antara yg terawal naik stage..
sblm tu smpt lg btul2 kan jubah..make sure mortar board ok..tkut tergolek time tnduk..haha..
hood menyebabkan jubah aku berat kt belakng..geram btol..byk kali btul2 kan..hood ni la menyebabkan aku rse cm sihir..
nseb baik la takde pape berlaku kt aku..cume aku tak pasti la cmne pic aku nnt..hahahaha..
ble dh turun stage..wahhhh...lega sungguh..

dh hbes sume..parents ngan guests leh mkn2..students lak kene stay lg utk bergambar ikut faculty..
faculty aku lah yg paling ramai graduannye..berbaris2..aku lak duduk kt bwh..baris depan skali tuu!! hahahha..
time ni lah baling2 topi..hahaha..lawak btul..
pas hbes gambar2 sume..aku sibuk mencari kuargaku..merata2 aku cari..dh la nset takda kt tgn..graduan takleh bwk nset sme2 td..so aku tgglkan kt mak..hurm..
tp ade jgk kwn aku yg bwk..mne tah dia selitkan aku pun tak tau..hahaha..bleh la jgk amek bbrape pic time duduk kt dewan tu..
aku yg takde nset ni melilau2 la cr kuarge aku..dh jd mcm bdk hilang mak bpk..hahahah..
ramai lak tu org..naik level 5 takde..turun ke 4 pun takde..3 pun takde..naik lg ke 5..aaa..pnt sungguh kaki aku..
dh melecet kt blakang..last2 jumpe atiq ngan kak sedare dia..
pe lg..kak pinjam tepon..hahaa..
mak abh sume ade kt surau..adeh..jln ke surau pun jauh jgk..
sakit kaki aku..rse tak nk pakai kasut je time tu..tp kt tgn mcm2 lak nk pgang..
cari diorg smpai aku pun tak smpt nk mkn..mknan pn cm dh hbes je..lapa~

lps jumpe utk amek nset kt diorg...aku jln lg ke level 4 utk amek gmbr sorg2..aaaaa..
beratur pjg2..ade lah 30minit kot tunggu turn..rse cm mls je nk beratur, tp rugi lak sbb dh byr..
time ni sume dh berpecah..mne2 tah geng aku yg lain..dh tak dpt jumpe nk bergambar sme2..rugi btol..
nseb sblm msuk dewan, smpt gak gmbr ramai2..tp aku tak tau la gune kamera spe..hurm..
ble dh bgambar sorg2..aku turun lg ke bwh utk bergmbr ngan mak abh..
cmtu la keje aku hr tu..turun naik, ke sne ke mari..hahhaah..
nseb baik ade pameran buku, takde la diorg bosan tggu aku ke sne ke mari..
dh gmbr puas2..dh smpai waktu nk pulangkan jubah..huhu..kwn2 pun ramai yg dh nk blek..mse tu dh pkul 7 lbh..
kuar dr PWTC tu kul 8mlm....
sblm balik tu smpt gak aku memborong novel :p



~kenangan terindah~
~sume pic akn aku upload nnt2~
~bersepah2 kt kamera org lain..kt nset aku, muka aku sorg lah..hahaha~

ok lah..thanx to abg pu yg jd cameraman..
daa~






7 cakap-cakap:

~NUR 'atieqah' ~ said...

atieq ade gak gamba kak bie~
ngee~
nati send~
hurm~


eyh~
kak bie menang award taw~
nak amek award tu g blog atieq~
ngee~

~.::b e e::.~ said...

award mende? hahaha..

atok said...

loked so happy..congrate..wish u to become a doc..so that i got another doc in my friends list..will save a lot of lifes..what a wonderful job..does'nt it..??

~.::b e e::.~ said...

thanx tok~

Gonzales said...

Tahniah Ibi...
Pejam celik pejam celik dah besor adik pompuan kami...

Anonymous said...

wah bergaya awk dgn jubah tu ye.jeles lak rasenye. =)
ol da best ya..da best is u.keep it..

~.::b e e::.~ said...

to abg bi:
hehe..terima kasih..yelah, ibi dh 22 thun..kejap je dh besar panjang..:B

to anonymous:
best ke sye ni? hehe..nnt awk pakai jugak rsenya kot(sbb sye tak tau awk sape)..
thanx~