CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, March 16, 2009

presentation mania dh bermula~

hohoho..
presentation dh bermula...
around 9.30am td ade briefing dulu sblm start presentation..
antara rules2 nye ialah:

1) students yg tak present pd hr tersebut tak yah dtg..tak wajib pun.wat menyemak je..
g siapkan thesis, SOP and log book lebey baik krn students diwajibkan menghantar keje2 tersebut 3 hr slps mereka present..so aku kene submit keje2 ni hr sabtu krn aku present hr rabu.full stop.

2) once kte dh tgok presentation tu dr mula (pg), kte kene lah berada di dewan tersebut sampai lunch break.students dilarang keluar masuk time presentation sdg dijalankan krn bunyi derap kasut tu mengacau judges! lg2 kalo pakai heels..lg lah..!.full stop.

3) pakaian formal.sudah tentu.full stop.

4) slides presentation burn dlm cd.tak men pendrive2 ni.lecterur takut laptop msuk virus.muahaha.full stop.

5) rules lain aku tak igt.full stop.

******************************************************************************************

antara rungutan2 yg aku dgr ialah:

1) alaaa..SOP tak siap lg..mati lah..log book pun sme..
sebut psl log book..dh lme aku tak jenguk log book aku..pe khabar agknye dia..dia tersimpan kms dlm MyDocument aku ni..hahahah..
2) antara lain aku dgr: "Puan, hntr hr isnin mgu dpn takleh ke??tak complete lg lah.."
Puan pun menjawab: awk nk grad cpt ke lmbt? kalo nk grad cpt, ikut arahan.full stop.

******************************************************************************************

ok..
presentation dh start..
lmbt cket dr waktu yg ditetapkan..
sorg sorg dh lepas..
huu..nmpk muka diorg cm lega sgt2..
walaupun kene bantai ngan mcm2 soalan..tp dh lepas kan, lega sungguh!!
td byk jgk soalan yg ditanye..aku rse average sorg kene soal dlm 5-6 quest kot..
ade yg dpt jwb..ade yg tak..erm takutnye aku!

ble dh lps presenter yg ke 5..aku dh mula mengantuk..
dgn terasa tak tertahan nye..dh la sejuk hall tu..huuhu..
pu3 duk sblh aku..dia nk balik sbb tak cukup tdo..
aku pun nk blah jgk lau cmtu..
tp aku takut nk kuar..dh lect kate jgn kuar sesuka ht..
pu3 pun bg cdgn supaya kuar time audience tepuk tgn..so takde la lect perasan..
aku pun ok lah..
tgh ready nk kuar syp2 ni..beg dh siap tersangkut kt bahu dh..
tetibe hidung aku terbau makanan..
aku pun tye la pu3..

"pu3, kte terbau makanan lah.."
pu3: (buat reaksi menghidu bau) mana ade..takde pun..
"ade lah..kte bau cookies...sdp..(sambil mata melilau kiri kanan dpn blkg nk tgok spe yg bwk mknan)
pu3: memandai je..takde lah..
aku tak puas hati..erm lantak lah..full stop.

then, ble audience dh mula tepuk tgn, aku ngan pu3 pun angkat kaki menuju ke pintu..
tiba2....
pop!
air cond meletup..
wallawei..
sume org pndg blkg..dh tu kantoi la aku ngan pu3 nk blah dr situ...
pe lg..cpt2 kteorg capai kerusi, duk kt blkg..
ceh konon nk cover le tuu..muahahaha..
smpai ade kwn perli "tgok, korg lalu je air cond meletup"
hahahaha..

ble dh meletup tu..ianya mengeluarkan asap dan bau..
ni lah bau yg aku hidu tu...
rupa2 nya bau asap..
ape lg..berdekah2 aku ngan pu3 gelak..
confident je aku kate bau cookies..sdp lak tu..
hahahahahahhaha
bkn ape..time tu perut tgh lapar..tu yg bau makanan :p
ahakz..

ok lah..aku nk smbung praktis..
tak sbr nk hbeskan sume ni!!
bubye~




6 cakap-cakap:

Selamburb M Hafiz said...

kah3...bau biskut = bau aircond..aircond jenama apa tu..produk kilang mana tu..ha3

~.::b e e::.~ said...

hahahaa..ntah ler..hahahahaha
kelakar btol time tu :p

dafina afiqah said...

hahaha!!
2 la..org x ksik lari..nk lari gak..
ha..kan dh..
wakakaka

~.::b e e::.~ said...

hahaha..:p

pakciksedarabelahmakboboy said...

owh.. patut la dari pagi dah ajak kte mkn.. da lapa sgt rupenye.. ye la.. bau aircond pon teringat cookies.. hahahhahahahahha

~.::b e e::.~ said...

wek!!

hahahahaha..ble mse lah boboy sye ni bersaudara..beranak pinak..