CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, March 6, 2009

adventure ke..?

bak kate has..hr ni hr yg adventure utk kteorg..
yeke utk kteorg?
ke utk aku je..?
hehe..
td aku g spital serdang..
igtkan tak pergi dh..
rupe2 nya pergi jgk :p
td amek evalution form dr tuan haji..
ngan tlg has curi statistik..heheh..

so aku pun p lah ke serdang nek ktm dr bt 3 ni..
konon lah kul 10 leh smpai sne..padahal, kul 10 lbh smpai
kene tukar train..tu yg leceh..
mse dlm train nk ke kl sentral kan..ade la passenger ni..
dia lelaki cina..bdn bsr..duk sblh aku..
aku tersepit di tepi tingkap..
adeh..
pastu dia leh lak tdo..
dh smpai kt kl sentral, aku nk trun..
org ni tdo lg..aku nk lalu tak muat..
dh ckp "excuse me"..tp dia cm susah nk grk..org ramai gler dlm train tuh..
kesian lak kt dia..
huhu..aku takleh kuar..tersepit..
dgn susah pyh nye..berjaya jgk aku melepasi kaki dia yg besar itu..
haiz..

dh smpai serdang, has amek..
so mulalah kerja kami kt spital tu..
mse aku tgh dok sebut "detected, not detected" (statistik) tu..tetibe SO yg student takuti tu tlh menyergah kami..
opocot..terkejut eden..

SO: ni watpe ni?
erk..aku dh cuak..
has:assalamualaikum puan..erm tgh amek data
SO:wsalam..ni sape bg pakai PC ni? pakai ID sape?
aku ngan has: pakai ID kak azie..(time ni je aku brani nk jwb soalan dia :p hahahaha)
SO:dia tau tak ni?
has:tau..

SO pun blah dgn muka yg serius nye..susah nk tgok dia ni senyum ikhlas :p
fuhh..nseb dia tak tye lebih2..aku dh takut2 dh..kang kene report kt tuan haji..buruk nama MSU :p

ble dh selesai sume keje kt spital tu kteorg mkn kt secret recipe..
aku mkn tom yam spagetti,has mkn lasagne..
hahaha..aku blnje has, has blnje aku..
dh lme nk blnje has..sblm hbes blaja lg..
bru skrg tertunai..
has blnje aku sbb tlg dia curi statistik..muahahah
mse nk mkn tu mak has kol suruh balik b4 kul 2pm..
mse tu dh 1.15pm..
pe lg..
cm express lah kteorg mkn..
ngeh3..

time nk blek, has kate dia tak nk drop kan aku kt ktm serdang..
dia nk drop kt tmpt lain yg one way ngan jln ke rumah dia..
aku pun ok lah..
dh smpai kt 1 stesen ni..has ngan confident nye kate leh terus ke kl sentral tnpa tukar2 train..
aku cm ragu2..yeke..?
aku mintak has temankan smpai kt kaunter..
muahahha..
aku rse cm nk geget je has time tu..
org kt kaunter tu kate kalo nk ke kl sentral kene tukar train..
aku ngan has gelak jelah..
dh la has pun tak tau nme stesen tu ape..confident je dia ni..
nseb aku mintak dia temankan..
kalo tak..naya aku..
dh la tak biase sorg2..

hurm..last2 dia hntr aku kt setiawangsa..
nek LRT smpai ke kl sentral..
kt dlm LRT dh rse pening2..
tp nseb duduk..kalo tak, mau pitam aku..
hurm..
mse nk balik ke bt 3 tu..punye lah lme nk kene tggu train..
adoyai..
dh la aku pening..hmpir nk pengsan lols..
ramai org lak tu..ish..
dh ade dlm train pun kene bdiri..hu..
ade sorg lelaki ni..tgok aku atas bwh..
ape tgok2..rse nk cungkil je biji mata dia tu..
dh la aku bdiri btul2 dpn dia..eee
seram!
ble dh smpai kt bt 3 tu bru rse selamat~

haiz......
ni lah kisah aku pd hr ini..
sgt penat~!




5 cakap-cakap:

dafina afiqah said...

owwh!!
sgt mncabr :P

~.::b e e::.~ said...

hahahaha..takdelh mencabar mne..:p

atukboboy said...

ade peristiwa yg lgpenting dr ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! waaaaaaaaaa.. bile bace teringat peristiwa tu.. geraaaaaaaaammmmmmm wek!

Anonymous said...

KLU DAH ADA LESEN MEMANDU TAK YAH LEA SUSAH2 CAM NI KAN.....

~.::b e e::.~ said...

hahahahaha..yelah kak normah :p

atuk..dh lps pun peristiwa tu..kekeke :p