CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 17, 2008

empar? ampaian? eram?

smlm selepas lbh kurang 3 mggu lbh kt lab histopath, aku ngan nat msuk blood bank pulak..
tp mmg byk kene soal lah..
nseb aku dh ready..
dpt lah jwb..

ade gak yg aku rse tak tau nk jwb..tp dgn confident nye aku melalut..merepek tah pape..tup2 dia kate good..wakakaka..
kdg2 staff tu gelak2 jgk dgr jwpn aku yg melalut..

hehehhe :D
asalkan kte kene pandai relate dan ikut logik lah kan ;p

aku nk cter ni..
smlm awl pg aku diberi briefing lah skit2 psl lab tuh..
skali staff tu ckp bbrape word yg aku rase p
elik dan janggal
hahahaa..
blur2 gak lah..
korg tak tau muka blur aku cmne..
tergaru2 gak la kepala yg tak gtl ni..
staff tu ckp "kte kene emparkan blood"
lg.."sediakan ampaian sel drh merah"
"eramkan beberapa minit"
aku nk tergelak gak ar dgr words ni..

bkn ape..aku blaja in english..
pastu aku tak biase lah dgn term2 malay ni..
bukan aku nk kata bhse melayu ni kelakar..
cume aku tak biase dgr perkataan tu. tu je..

hehe..aku still gune english sbb aku tak biase d
gn 3 words tu..
erm...aku hrp kt blood bank ni sume nya ok..
tgok muke sume cm serius ajek..
waahh~
dan aku hrp kali ni aku tak buat machine berbunyi kecemasan lg..
kt histopath lab pernah gak lah 2 kali machine berbunyi sbb aku..
hahaha..
bkn ape..pintu machine tu ketat sgt..aku nk bukak dgn lmbut takleh..skali terkopak dinding dia..
ape lg..berbunyi lah dia..hahaaa..

punyelh cemas aku ni..
kali ke 2 pun sme gak..
slumber je aku ni kan..?

17hb~
td aku buat byk test..mcm2..
teringat kt pu3, kak ayu ngn kak lin..
kalo kteorg wat experiment, mesti tak menjadi..
jarang lah berjaya dpt result yg lecturer n
ak..
hahahaa..
tp td sume yg aku buat sume menjdi..
best btol!
hahahaa..btul kate pu3..kteorg ber4 mmg takleh wat keje sme2..:p byk main jek

kali ni aku lbh berhati2 sikit..sbb main ngan d
rh patient..
hurm..lab coat, bju, tudung sume bau drh..
hahaha..aku pun tak tahan gak mule2 tu..tp lelame ok dh..
ha..td ade sikit kekonpiusan berlaku..

aku wat crossmatch..
procedure yg lect ajar len benar dgn ape yg hospital wat..
aku pening..dh la SOP dlm bm..
lg lah aku pening..
smpai aku tak phm lgsung..blur2 0.O
eram lah..ampai lah..empar lah..

keliru gak jd nye..
nseb la ade kwn dr kolej lain yg tlg kteorg..diorg dh lme kt lab tu..then meke pun blaja dlm bm..
so meke phm lah sume procedure tu..

huhu..nseb baik ade mereka

ehem..dh lme tak upload pic kt cni..hehehe

jumpe lg~

9 cakap-cakap:

past said...

=) u look more cute than before.may be hepi kt sane kn.pape pun tahniah for the DL.hope u are always in good condition.all da best to you.pic kecik tu posing dgn ank ye? hehe

~atieqah~ said...

ngeh3333..kak bie..atieq pown menghadapai masalah yg same ngn kak bie..empar? ampar? apekah! ngeh3..

~.::b e e::.~ said...

to past:
hahahaha..tu adelah ank kesayangan sye :p
pic tu pic candid..tak ready nk bergambar..tq!

to atiq:
hahaha!! tp skrg kte dh terer bm dh..cume konpius gak mula2..dia suh eram kte g centrifuge.keh3

thisisputeri said...

yeah..kita berempat mmg takleh buat keje sama2. apabila berpisah, semua berjaya run test. hahahah..

~.::b e e::.~ said...

ahaks..btol tu :p

Anonymous said...

amboi ank kesayangan yee..sapa nama dia yaa...hehe

~.::b e e::.~ said...

hahahhaa..dh takde nama dh..
sye mcm nk buang..tak pun nk simpan je..

ade sesape nk?

ayu said...

btol2....stiap kali kte b4 bwat keje msti x jd...hahaha...(ai rndu la time tu)...

b said...

wah..!! dh lme kak ayu tak komen blog b nih..rindu ar kat akak..ble nk mai shah alam?..leh g jmpe supervisor sme2..

heheh..mmg pown!